Gjumi

See our Latest Posts

Gjumi

 

Nga Stafi i Mayo Clinic

 Të paturit e një gjumi të mirë gjatë natës mund të rezultojë një sfidë shumë e vështirë.. Puna, përgjegjësitë në shtëpi dhe angazhimet familjare ndonjëherë marrin përparësi mbi gjumin. Gërhitja e partnerit ose sfidat e papritura, si shqetësimet financiare ose një sëmundje, dhe gjumi  cilësor mund të jenë edhe më i paarritshëm. Megjithatë, nuk jeni të dënuar për të kaluar ҫdo natë duke u rrotulluar në shtrat. Për të përmirësuar cillësinë e gjumit tuaj ka disa mënyra të thjeshta  për tu kujdesur për veten, të tilla si përcaktimi dhe ndjekja e një  i orari fiks të gjumit dhe relaksimi para se të shkoni për të fjetur. Nëse jeni duke menduar për përdorimin e një suplementi për të fjetur, informohuni me kujdes se ҫfarë do të përdorni.

Suplementet ndihmëse  OTC për gjumin  mund të jenë efektive për tu përdorur në mënyrë rastësore, por nuk janë të destinuara për përdorim afatgjatë.

Mos mendoni se netët me gjumë të mirë janë vetëm një ëndërr.

Nëse problemet me gjumin vazhdojnë, konsultohuni me mjekun tuaj për alternativat e tjera të trajtimit.

Doni më shumë detaje? Na kontaktoni

Ju mund të na kontaktoni dhe ne do të jemi të lumtur t’ju përgjigjemi nëpërmjet telefonit, email dhe kanaleve tona të rrjeteve sociale.